Bus

Älskar att busa med farmor2. <3


Läskigt


Lillan

Lillan provar en av presenterna från farmor och farfar:)


Kalas nr 1


Baka baka liten kaka

Åhhhh jag har glömmt att köpa ballonger:( lillan som ÄLSKAR ballongen:( skiiiit!!!!!!



Här är iallafall tårtan, inte så vacker då den blev garnerad i all hast men men hoppas på att den är god!


Vid 03.00 somnade hon äntligen


02.03

Ja klockan är mitt i natten och jag har försökt att få lillan att somna om sen 23.30 och tror ni att det går bra? Svar nej!!!!!! Av alla nätter så väljer hon just denna, jag behöver sova för att hinna med allt imorgon innan kalaset börjar, lär ju inte va pigg direkt och det blir macke som får gå upp imorgonbitti för jag tänker då inte görat efter att ha varit vaken hela natten för det lär det bli, finns inte en tendes till sovdax på lillan!!!

Snälla snälla gud, kan du göra så att våran prinsessa börjar att sova hela nätterna så skulle jag bli väldigt glad!!!!


Nu lite tv då


Dåligt!

Dåligt bloggande för förberedelser till kalas hela helgen och hoppas ni har överseende


Godmorgon!

Härligt att vakna till strålande sol och att det är torsdag, för då kommer ju pappan i huset hem:)

Idag står städning på schemat, så att man inte har allt att städa imorgon!

Nu vaknade just mitt hjärta så ska gå upp och hämta henbe!


Funderingar

Som alltid så kommer alla funderingar och tankar till mig kvällstid.
Ioch med att jag ska vara föräldraledig till augusti, det vill säga ungefär 6 månader till så börjar nu tankar om jobb dyka upp i och med att jag i grund och botten är arbetslös och jag VILL INTE bli ett fall för arbetsförmedlingen och jag vill verkligen inte gå på a-kassa, arbetsförmedlingen är slaveri och a-kassan tycker att man i princip ska leva på existensminimum!
Ja då undrar kanske folk varför vi valde att skaffa barn när läget var så och det ska ni veta att när vi fick reda på att vi väntade barn så hade jag ett lovande jobb och framtiden såg ljus ut där så allr var ju jätte bra, men 5 månader innan melissa kom så vart det varsel och sist in först ut tyvärr!

Men åter till jobb delen, det är ju nu dags att söka jobb och försöka att hitta ett jobb till augusti för då är min föräldraledighet slut och lillan planeras att börja på dagis, hade marcus jobbat på ett sånt jobb så han va hemma i veckorna så skulle jag kunna börja jobba lite smått på kvällar och helger för att sen i augusti blrja jobba 100%, men i nuläget så funkar det ju tyvärr inte.

Sen till nästa fråga: Vad vill jag jobba med????
Jag gick handel och administration i gymnasiet men vad blev man? Iiingenting i princip!
Det längsta jobbet jag har haft är på melkes i nästan 5 år, och jag kan sakna Melkes, melkes som det va då.
Samtidigt så vet jag att det var väldigt krävande och långa pass. Vissa dagar var piss men så får man sån uppskattning av alla kunder så det lös upp dagen, flr att inte prata om dom man jobbade med, eller ja vissa iallafall:)

Helt enkelr så cet jag inte vad jag vill jobba med men jag vet att jag vill och måste ha ett heltidsjobb!


Ne nu tar jag min trötta hjärna och går och lägger mig!


Åhhhhhh

Åhhhh vad jag vekar fram och tillbaka,,,,,,sjulle vilja klippa av mig till sånhär frisyr igen, men sammtidigt så har jag ju sparat håret nu ett bra tag för att just ha långt hår.......kort långt kort långt kort långt....åhhhhhhhh vad svårt!
image description

Dags att sova!

Ska strax sova så att jag är pigg och allert imorgon för då står utelek på schemat och så ska jag baka till helgens kalas på lördag och söndag, tårtbottnar,marängbottnar, bullar,kakor och maccrons ska bakas så jag ber till gud att lillan ska vara på bra humör så att jag hinner med allt!

Idag har ingenting varit bra,bära bära. Och när hon väl är uppe i famnen så duger knappt inte det heller, det är sånna här dagar som man önskar man vore 2, har fått mutat henne med vindruvor i en liten skål så fort jag ska på toa eller släppa in och ut filippa, annars får hon panik så fort man går ur ett rum, tex om hon sitter i vardagsrummet och leker och jag går till köket flr att hämta något så blir hon hysterisk och kryper efter och ska upp! Mammas lilla hjärtegull<3


Men nu samla krafter för att hinna allt imorgon
Förövrigt så skulle jag ladda kaffe bryggaren så det bara är att trycja på den imorgon och vad märker jag då? Jo jag har glömmt att köpa hem kaffe!!!!! Det blir att åka ner till viken och handla tidigt imorgon:)



Godnatt älskade ni!


Maaat

Dagensmiddag blev ost och skinkpaj! Nam nam nam


Sovmorgon

Åhhh idag blev det sovmorgon till kl 08.30 och det var behövligt då jag hade svårt att sova igår och var uppe hos lillan några ggr inatt!

Idag händer inte så mycket förutom att röja undan lite, sen ska vi väl försöka att gå ut lite om solen behagar att komma fram snart!


Så himla hemskt!

Har suttit och kollat på sofias änglar nu ikväll där det handlade om en familj med 2 tvilling flickor, var an den ena fick leukemi och vart sämre och inlagd dagen innan dom skulle få se sitt nya lekrum, det slutade med att hon somnade in:(
Jag blir så himla berörd, satt och stor grät där för mig själv i soffan, lider så himla mycket med familjen:(

Usch för denna hemska sjukdom...usch!


Idag

Idag har jag faktiskt inte haft tid att blogga då jag mötte upp sara i förmiddags på hageby så sprang vi i lite affärer och handlade lite, sen stanba jag på willys påvägen hem och stor handla, dock glömde jag en hel del då lillan va trött och inte alls på humör för att handla! Hon hade lite feber nu ikväll så inte lustigt hon va gnällig! Men nu sover hon gott uppe i sängen:)

Jag ska se sofias änglar sen går jag och sover för jag är huuuuuur trött som helst!!!!!!



Här är den ända bilden från idag, på noel och melissa som är jämn gammla!


Ursäkta

Ursäkta min dåliga bloggning men lillan har varit jätte kinkig och gnällig några dagar och då hinns inte så mycket annat med!
Vet inte om det är mer tänder påväg eller om vi ska få en till förkylning över oss(hon brukar bli väldigt kinkig precis innan båda) MEN förkylning har vi verkligen inte tid med då det är födelsedags förberedelser i veckan och kalas här både lördag och söndag, håller tummarna för att bacillerna håller sig borta!!!!

Idag somnade lillan vid 19 och vaknade 21 och var hysterisk och skulle absolut INTE somna om, så hon fick mysa i soffan med oss, för att sen lägga sig vid 22.30 och det vart hysteriskrik på henne, tog upp henne och vankade fram och tillbaka för att sedan nyss kunna lägga ner henne i sängen sovandes, så äntligen sover mammas lilla hjärta!

Imorgon blir det norrköping för hela slanten, möta upp min vän sara med barn och strosa runt lite på hagebycentrum, flrsöka hitta presenter till lillan och lite annat smått och gott:)
Några kläder till mig behövs inte eftersom att jag kompletterade min beställning på hm lite (den jag la igår fanns inte i systemet så jag var tvungen att lägga en ny bedtällning och då hittade jag lite till:)

Har även gjort en matsedel för hela månaden så imorgon stannar vi på willys på vägen hem och storhandlar, min förhoppning är att minska på små handlandet, färsk varor såsom mjölk, grönsaker osv handlas nartuligtvis allt efrersom, men matsedeln ska hjälpa mog lite och se till att jag lagar mat även när jag är själv...har varit lite dålig på det!

Ne nu måste jag sova!!


Beställning

Hmmm...la en beställning på hm igår, fick en bekräftelse direkt på skärmen och skulle få det till min mail, inte fått nåt mail och när jag går in och kollar på "min sida" så finns det ingen beställning??? Åhhhh vad trött jag blir... Finns beställningen eller inte?


Idag

Idag orkar jag verkligen inte skriva nåt spec, haft en tjurig och klänig liten dam idag så inte mycket har blivit gjort!


Godnatt!!


Ska unna mig

Detta blir nog min sommar beställning :)

Våran dag!


Ute på äventyr med bettan:)


Lillan älskar sean banan


Mini växthus

Yes idag gjorde jag små växthus till mina örter och gissa av vad???
Daamdaraaam vindruvsaskar:)
Ibland blir jag impad av mig själv:P


Fredag!

Yes då är det fredag idag och man blir ju så härligt glad när solen lyser in i sovrummet på morgonen, då ör det minsan inte svprt att gå upp:)

Nu ska vi strax käka frukost, sen ska vi gå upp och städa på övervånningen och efter att lillan har sovit förmiddag så ska vi givetvis gå ut i det underbara vädret:)


Gääääääääsp

Dags att sova, orkar inte änns se klart BB, imorgon ska det vusst bli kanon väder igen så det blir att vara ute. Hoppas lillan uppskattar det:)


Den som väntar på nåt gott

Som rubriken lyder så väntar vi hem pappan och även väntar vi på att äta:)
Idag blir det korv m bröd till middag, kanske ingen vidare direkt mat tycker en del men fruktansvärt gott tycker jag:)

I väntan på både sambo och mat så blir det att byta sängkläder, inte värst kul men ett måste tyvärr:) men bra skönt att lägga sig i en renbäddad säng:)


Underbart

Hur himla underbart är det inte ute då!


Note to my self

Kom ihåg att posta breven imorgon!!!!!!!får absolut INTE glömma! Bara så att ni vet:)


Mellis

Yep då har vi precis ätit lite mellanmål, risifrutti till lillan (och ja jag vet att det är socker i men funkar det för henne så får hon äta det, är ju bara en halv om dagen)
Och jag lagar ju all mat till henne och jag vet vad hon får i sig!


Onsdag!

Jaha onsdag idag, hade hellre sett att det va torsdag, men men!

Lillan ligger i sängen och ska sova, vi har varit ute i det härliga vädret på förmiddagen och styrt lite på tomten, blir lite mer ute fix sen efter att lillan har sovit och ätit lunch! Så himla skönt ute och lillan kravlar runt på gräsmattan som aldrig förr:)

Ne nu blir det lite tvätt, och smart som jag är så stälde jag ut torkställningen på våran lilla balkong i sovrummet så den kommer torka fort:)


Kväll

Efter att ha nattat lillan, städat sovrummet och städat undervånningen så känner hag mig värd lite sömn nu faktiskt, dock är jag förvånansvärt pigg:S doch så måste jag sova så att man är pigg till att underhålla lillan imorgon:)

Så godnatt mina vänner:)


Livsfarligt

Idag fick jag hm:s vår/sommar katalog hem i brevlådan och man skulle kunna bli fattig, massor massor med färg som föll mig i smaken och vi ska inte änns titta på hur mycket fint jag hittade till lillan! Om man ändå vore miljonär:)


Dusch

Nu har jag slängt in alla blommor i duschen så nu är dom fina och dammfria:)


Våran

Våran söta skruttunge:)


Tisdag

Idag är en sånhär dag som man bara vill gå och lägga sig och sova bort dagen men inte då, ont i huvudet och allmänt seg känner jag mig!

Skatten kunde jag se igår och jag har varit rädd för att få betala tillbaka flera tusen i ochmed att man har haft föräldrapenning nästan hela 2011 men som tur är så behöver jag bara betala tillbaka några hundralappar och nu är jag sååååå lättad!!


Untitled Video


Kommentarer

Det är många besökare på bloggen men väääääldigt lite kommentarer:D


Godmorgon!

Eller god och god morgon, vaknade av en smällre katastrof när jag skulle hämta lillan i sitt rum, blöjan hade läckt vilket betydde ett morgonbad och inte vart hon ledsen för det direkt:)

Har precis slängt in sängkläder i tvättmaskinen och disken är ur och iplockad, självklart med hjälp av melissa, hon fullkommligt älskar tvättmaskinen och diskmaskinen<3

Idag händer inte så jätte mycket här hemma, det är med skönt ibland:)


Godnatt!

Snart dax att sova, imorgon är det måndag igen och det betyder att marcus åker svin tidigt imorgon och kommer hem på torsdag! Inge vidare men det är bara att beska mä:)

Ikväll har han varit så duktig och tvättat bilen så nu behöver jag inte skämmas, nu kan man spegla sig i den svarta lacken:)
När han kom in så hade jag gjort gofika till han för att han varit så duktig:)


Nytt

Fick hem 2 nya vårjackor idah som jag köpt riktigt riktigt billigt dessutom och jag älskar dom redan:) speciellt den gråa lite bylsiga jackan:)

Dock skit dålig kvalite på bilderna men det får duga:)


Melissa badar


Bad älskare

Våran lilla fisrumpa ÄLSKAR att bada, men vi har inget badkar och baljan börjar bli liten.
Vi tog helt enkelt in polen som vi ska ha ute i sommar och vips så far hin runt som aödrig förr:)
Man tager vad man haver:)


Nam nam nam

Idag kom mamma o pappa hit på en gika, myyyycket trevligt;)
Jag bjöd på en kladdkaka med vispgrädde och färska jordgubbar, det gick visst hem:)


Lördag kväll!

Snart dax att sova känner jag, skit trött!
Imorgon är det planerat att baka tårtbottnar till lillans kalas, så kan man bocka av det:)
Blir även att vara ute lite, blev inget ute styr idag då det inte alls var skönt, hoppas på lite skönare imorgon men det ser lite mörkt ut!

Ne nu blir det nog sängen, finns ju inte mycket att kolla på direkt!

Bjuder på em bild på lillans tänder och en bild på när hon idag fick äta själv:)


kläder kläder kläder!!!

Jag behöver köpa en helt ny sommar garderob!!! Åhhhh det är INTE OKEJ!
Tur att jag ska träffa upp Sara nästa måndag för att g¨lite på stan med kiddsen och kolla runt......alltid bra med ett smakråd.....och att vi har sagt i över 1 år nu att vi ska ses men nu blir det tamesjutton av äntligen :)
Snart dax att stänga ner för idag och åka hemmåt, blir att klä på lillan och bege oss ut en sväng, dock hade det varit skönare om det hade varit lite sol men men man kan inte få allt här i livet!

ensamstående mamma del 2

Då tänkte jag försöka mig på att skriva en fortsättning på det inlägget jag skrev för ett tag sen:
Första gången som M skulle komma hem på permission, det var en lördag tror jag, det var bara på 8 timmar (Så är det tydligen alltid första gången) ...M:s pappa skulle hämta och det var beräknat att dom skulle vara hemma i viken runt 9 på morgonen och det var under en period som lillan kunde sova rätt länge om mornarna så jag lämnade dörren olåst så att han kunde gå in och komma och väcka oss :)
Jag vet att jag var helt såhär sprallig och låg och lyssnade hela tiden om det kom nån bil eller om nån gick in genom porten, den här väntan var som en evighet, som vanligt så hade det varit nåt strul så han kom inte hem förns vid 11 tiden, förstå när man har gått och väntat sen typ kl 8 på morgonen och han inte kom hem förns 11! det var låååååååång tid :D
Men han kom hem och det var så underbart och inte prata om vad Filippa blev lycklig :)
Vi gick ut på promenad och gick ner till viken och handlade och fixa sen hem och laga mat ihop och bara myste av varandras närvaro...Men klockan gick och snart var det dags för M att åka tillbaka, det var fruktansvärt, hann ju knappt komma hem förns han skulle åka kändes det som, det var många tårar som fälldes där i hallen när han skulle åka och många gånger lilla melissa fick se mamma gråtandes den kvällen. Men det var ju egentligen bara att rycka upp sig för det var såhär det skulle vara i ett par månader, vissa kvällar var värre än andra, dagarna flöt på och man såg till att hålla sig sysselsatt men kvällarna var alltid det som var svårast/jobbigast.
sommaren kom och Marcus fick vara hemma övernatten nästkommande permissioner, men alltid jobbigt när han skulle åka tillbaka vilket ni kanske kan förstå.
Bilder som togs första natten M sov hemma:
Under sommaren så försökte jag och mellis hitta på saker i veckorna som skulle få tiden att gå, varannan helg så var vi hos M och helgerna där i mellan så va han hemma.
Jag och Melissa tillbringade mycket tid ute hos Bettan m Familj och där kunde även Filippa vara med, vi var i Gusum hos mamma o pappa och så var vi ute på sjön ett par ggr, det var ju varmt där ett tag så det vart inget att åka och bada osv för Melissa var ju fortfarande så liten.
Sen kom Juli och den dagen som M skulle få fotbojja och få komma hem för alltid :D dock fick han bara gå ut när han skulle till jobbet och på helgdagarna men lika glad va jag för det :) Han skulle ju få komma hem!!!!!! Den dagen gick man med ett ständigt leende på läpparna :)
Det var så härligt att ha honom hemma, inte minst att man fick hjälp med allt...
och i September blev allt precis som vanligt! och nu är det slut....aldrig mer!
Det var lite om vad som hänt/hände förra året, som jag skrev i tidigare inlägg så skriver jag inte det här för att få erat medlidande utan mer för att få eran förståelse.

Dåligt

Yes idag har det varit dåligt ned bloggning under dagen men har styrt med lite annat och när en lugn stund väl infann sig så slappade jag bara, har varit grymt trött efter natten!

Imorgon blir det jobb några timmar för att sen åka hem och ta tag i tomten, skräp ska slängas och det ska göras iordning vilket också innebär att alla löv ska krattas bort:) blir en ute eftermiddag imorgon och ingen lär väl bli gladare än lillan för hon får ju krypa omkring på gräsmattan:)

Ne nu måste jag verkligen sova, macke får ha jouren inatt;)


Det tar sig

Har ju planterat lite örter osv och äntligen börjar det ta sig:)


03.15

Ja inatt vid 03.15 tyckte lillan att det var dags att hå upp och jag var tröttare än tröttast! Hon styrde runt med sina leksaker och tittade på tecknat, 05.30 gick det att lägga henne i sängen så hon somnade, åhhh kanske lite sovmorgon tyckte jag men nej nej kl 8 slog hon upp sina blå med ett underbart glatt humör:)

Idag tänktee jag försöka att hålla henne vaken till iallafall 12, tänkte att hon kanske bara behöver sova 1 gång om dagen, aja vi provar så får vi se!

Jag ska väl ta och städa lite, hatar när hundskrället fäller!


Nu kaffe kaffe kaffe!


Torsdag!

Sambon är hemkommen så nu är allt som vanligt, lillan ska snart sova och vi ska sen käka lite paj och sallad...nam nam:)


Försöker

Försöker få lillan att sova en stund men hon ligger bara och tjoar o tjimar:)
Tar upp henne istället och åker mot gusum en sväng istället! Handla lite och hälsa på mommo o moffa:)


Imorgon imorgon imorgon

Imorgon är det torsdag och det betyder att pappan i huset kommer heeeeeeeeem wiiihhuuuuuu!!!!!!!! :D


Känslig

Alltså jag sitter och kollar på tv, kjellesmatresa han hälsar på på ett barnhem för barn som blev föräldralösa i tsunamin, knäpper över på greys och ser en liten pojke som säger "gråt inte mamma, jag kommer till pappa i himlen"
Alltså jag sitter med tårar i ögonen, stackars barn som har blivit ensamma och stackars pojke som vet att han ska dö.
Sen jag själv fick barn så har jag blivit så himla känslig...... Nån som känner igen sig?


Melissa diggar:)

Sötnöten älskar musik:)


Frågestund

Tänkte ha en frågestund ifall det är någon som undrar något:)
Vem vet det kanske inte kommer någon fråga alls:)


Gääääääääsp

Fyyyy bubblan vad jag va trött idag, sovit dåligt pga massor med mardrömmar, fy säger jag bara, hatar när man vaknar upp mitt i natten och är skräckslagen, värst av allt är när man minns ena drömmen in i minsta detalj!

Nu blir det lite mys med skruttan innan det är dags för henne att sova!


Untitled Video


BigBrother

Alltså egentligen är väl bb inget att kolla på egentligen men har man väl börjat så är det fruktansvärt svårt att sluta:)

Jimmy är klockren.
Som i dagens avsnitt vägrade städa bara för att dom tjata, jag skulle inte heller palla med detta städtjatande! Sen är det väl säkert (garanterat) snuskigare där inne än vad vi ser på tv men ändå!
Alla pranks han/dom gör är ju bara för roliga

Sen kan jag tycka att det absolut inte är rätt att roddan får en ordinarie plats för han hade faktiskt sin chans förra året:)

Tenny är numera en jävla bitterfitta

Nakenjanne/städerskan är ju inte direkt blyg av sig, och inte tycker jag att hon har särskilt fin kropp eller, (och nej det har inte jag heller men jag visar ju inte upp mig på tv direkt) lite manlig kropp har hon nog allt ;)

Kija tror att hon är störst snygg och vackrast, älskar när folk säger emot henne för hon kan bli så arg

Sipan är ju, ja vad ska man säga.....om jag ska va ärlig, om jag ska va ärlig blaa bla bla

Amandus tål verkligen inte när nån kör pranks på honom, han är präktig försöker va lite av en psykolog.....ahhhhhhhhhhh

Marcello beter sig som en jävla fjortis på fyllan....åhhhh jag blir dåre!!!

Lite av vad jag tycker om en del


Åhhhhh

Klockan går såååååååå långsamt:) väntar på att kl ska bli 21.00 så jag får se dhw:)

Lillan sover sen en stund tillbaka, ikväll åt hon faktiskt 1 hel portion gröt och ingen är lyckligare än jag:)
Vi har haft en pause med gröten ett bra tag eftersom att hon aldrig ville äta, men ikväll provade jag och det funka, se om det går lika bra imorgon bitti:)


Ne nu slänger jag mig på soffan:)


Nytt

Köpte fina nya påslakarn idag! Jag fullkommligt älskar dom!!!!!!


Maaaaaaaaat överallt

Ja rubriken säger det mesta, en ohungrig och trött tös slutade med mat överallt:)


Underhålla lillan i 1 timma till sen blir det bad och sen sängen!
Nu kaffe kaffe kaffe!!!


Tisdag!

Då har vi varit uppe i några timmar och några koppar kaffe har slunkit ner:)
Lillan vart lite kingig nu så hon ligger i sängen och somnar nog viljen sekund som helst:)
När hon vaknar så åker vi ner till viken och hjälper bettan och åker till sörping och slänger lite skräp, ska passa på att springa in på jysk och köpa olja till matbordet, ska slipa lite ikväll och olja in der, mycket möjligt att det slinker ner ett bäddsett till linnan som jag har spanat in:)


Lillan har ju för övrigt blivit rädd för dammsigaren igen, det kommer lite i perioder, ena gången jagar hon den och andra gången sitter hon hysterisk på golvet, så jag ska nog passa på att dammsuga nu när hon sover:) yeeeees så får det bli!


Hörs senare!


Måndag

Jaha då var måndagen snart över och det är dags att lägga sig, själv dock:( HATAR att lägga mig själv, just det här när man släcker alla lampor osv....eller alltså några lampor har jag alltid tända när jag är själv:) kalla mig mes eller vad ni vill men så är det!

Imorgon blir det att hjälpa bettan med lite grejer på förmiddagen, tänkte försöka lapa i mig lite sol med:) känner mig så skamset blek:) men det skare bli ändring på:)



Ne nu måste jag sova, lär ta ett tag och somna som alltid memen tids nog tids nog:)


Promenad

Då är vi hemma igen efter promenaden, det var hur skönt som helst men man var ju svettig när man kom tillbaka:)

I affären så handlade vi lite kex och festis och gick ner och fikade och kollade in badplatsen, det var helt vindstilla och hade det inte varit för isen på sjön så kunde man trott att det var sommar:)
Där blir det att spendera dom varma dagarna i sommar:)


Påväg till affären


Host host

Ja host host låter det från lillans rum, hon får ju sån himla torr/ret hosta på nätterna så hon hostar vaknar och somnar och så håller det på nätterna igenom, och så äter hon i princip ingen mat på dagarna, men rån och sånt går jätte bra att äta:) vet ju att hon är nöjd ett par timmar efter att hon har ätit riktig och bra mat men hon är jätte trälig, bara vänder bort huvudet och grinar illa så fort skeden närmar sig munnen och jag vill verkligen inte bara ge henne välling men nu är det ju ända sättet att få i henne någonting överhuvudtaget:(
Jaja det ordnar sig väl....

Har även suttit och kollat efter en 1-års present idag och det lutar åt en bobbycar och lite uteleksaker:)
Bobbycaren kan hon ju använda både inne nu och sen ute, yes så får det nog bli:)
Funderar även vad jag ska hitta på för tårta, har en bild i huvet på hur jag vill ha den men frågan är om jag lyckas:) vi får hålla tummarna.

Imorgon är det måndag och det betyder att M åker iväg och jobbar, känns sådär men vi har haft en skön och mysig helg!!!

Ne nu måste jag sova känner jag för det lär väl bli att gå upp ett par ggr inatt!





Ps.faaaaaan va trist att Hanna W lämnade bb:(


Mello

Yeeeejjjj har kollat på finalen nu ikväll och jag tyckte faan att rätt låt vann så det så!!


Nu blir det att sova, blir nog att springa upp några ggr inatt pga att mitt lilla hjärta hostar som attan, men bara på nätterna och jag tycker så himla synd om henne:(
Nån som har nåt bra tips för att lindra hostan????



Förövrigt så tänkte vi lägga på oss några kilon ikväll:)
Men vi rörde knappt nåt


Melissas födelsedag

Yes sitter och försöker planera lite, många som bjuds så det blir att dela upp det lite tror jag, melissa fyller ju på en tisdag så då tänkte jag såhär: marcus släkt helgen innan hon fyller och min släkt på tisdagen, marcus är ju iväg och jobbar då så då passar det ju ypperligt med lite födelsedagsfirande så att inte jag och melissa sitter här alldeles själva:)

Diskutera lite med M innan allt bestämms


Förkylningar

Lite dåligt på blogg sidan men det beror helt på att det är ont om tid! Lillan verkar ha åkt på en förkylning IGEN, aja hon fick ju vara frisk 1 vecka imellan:)
Idag har hon ingen feber men jätte snorig och hängig, nätterna är inte alls roliga då hon har rethosta och vaknar och inte vill somna om, i torsdagsnatt så var hon och jag uppe mellan kl 01-04 tillslut så somnade hon där runt fyra snåret för att sen vakna upp vid 7 så det var ju bara att gå upp, lagom mör efter 3 timmars sömn.
Är tjurig mest hela tiden och äter ehhhh typ ingenting, vi får väl se när det går över:)

Idag är det lördag och det blir nog lugna gatan, blir att åka ner till viken lite senare och inhandla nåt gottigt till melodifestival finalen ikväll:) M är dock inte så road att se finalen:)


Nu är det dags för lillan att sova lite så jag ska med passa på att ta igen lite sömn!


Klagoinlägg!

Yes nu ska jag spy lite över Försäkringskassan!!!!!
Till och med nu så har jag lagt in Föäldrapennings ansökan månad för månad men ska nu lägga in feb-Aug och har försökt i över 1 vecka men dom har problem problem problem som dom aldrig verkar kunna göra något åt?
Fick till svar att jag skulle skicka in ansökan via posten istället, dock så finns inte ansökan att skriva ut på nätet utan man måste ringa och be dom skicka hem en.....jo men det är ju jätte lätt att sitta i telefonkö när man har plats 252 i kö och man har en grinig unge......verkligen jätte lätt!
och jag lär ju inte få blanketten förens nästa vecka och i slutet på veckan lär dom väl få den av mig OCH så ska dom handlägga den också vilket lär ta ett par dagar skulle jag tro för inte är dom snabba på det där stället inte.....men jag hoppas verkligen att jag får min utbetalning som vanligt den 27:e för det är ju inte vårat problem att dom inten kan lösa problemet på deras hemsida....jag menar dom har ju haft problem med den i över 1 vecka nu!
Uppdatering: Nu har jag pratat med dom och dom kan inte på något sätt garantera att den hinner komma in så att det går med på nästa utbetalning, det här är ju för fasiken skanad isåfall! Aja bara vänta och se....

Tänder eller förkylning IGEN??

Precis som rubriken lyder:Tänder eller förkylning IGEN??

Lillan var svår sövd och ville vara uppe längre än vanligt idag och innan hon somnade så var febern ett faktum...sov 2 timmar för att sen vakna kokhet och genomtäppt i näsan och var otröstlig, men efter alvedon,näsdroppar och 45 minuters ryggkliande som verkar hon ha somnat om.
Men frågan är om det är lite mer tänder eller förkylning, hon tuggade väldigt mycket på nappen nu när hon inte kunde sova och varje gång hon fått tänder så har hon fått feber och blir genom täppt i näsan! Hoppas det är tänder för jag vill inte ha den här långa förkylnings smeten igen!

Hade det inte varit för att hon är så vild i sängen så skulle hon fått sova här inne bredvid mig i sängen! Är hon hängig imorgon så flyttar jag in hennes säng och ställer bredvid min så kanske det känns bättre för henne!

Ne dags att sova en stund för man vet aldrig hur natten blir!


Livet som ensamstående mamma månaderna innan och efter Melissa föddes

Tänkte skriva av mig och blotta mig själv......men det är inte för att få något medlidande utan mer för att få förståelse!

Det hela började för några år sedan och vi fick veta att Marcus väntade ett straff....det vi inte visste då va att det skulle dra ut på det i 3 år.
Den 14 Februari 2011 så hände det vi väntat på men fruktat fruktansvärt mycket, kvällen på alla hjärtansdag så kom dom för att hämta Marcus, han skulle iväg för att avtjäna sitt straff på 10 månader. Det var en hemsk kväll och mycket tankar for runt i huvudet, och kan tillägga att jag inte fick veta vart han skulle, när jag skulle få prata med honom igen....ingenting. och gravidhormonerna gjorde det ju inte bättre, så där stod jag höggravid och fruktansvärt ensam! Men nu i efterhand så VET jag att jag inte alls var ensam, tvärrt om faktiskt, jag hade otroligt många vänner/släkt som fanns där när det var som jobbigast!
Hur som helst så var det bara att ta tag i allt jobbigt som att ringa m:s familj osv och berätta vad som hänt. den kvällen och dagen därpå gick jag som i en dimma och inte visste nåt. MEN på eftermiddagen så fick jag det efterlängtade samtalet från min älskade,och han var närmare än jag trott, han var på vikbolandet vilket gjorde mig glad för det betydde att jag kunde åka och hälsa på varje helg! Det var papper hit och papper dit innan jag äntligen fick åka dit!
Veckorna var väldigt långa och bf dagen kom närmre och närmr.....som tur är så ficxk vi reda på att det fanns speciella permisioner så att Marcus skulle kunna vara med!
Dagen den 2 April så var det dags, ringde marcus och sa att det var dags, vi kom in till förlossningen vid 21 på kvällen och marcus kom vid 23 och jag har nog aldrig varit så glad att se honom.....melissa kom 03.05 på natten och Marcus var tvungen att åka tillbaka kl 10 på förmiddagen och mellan 03.30-10-00 släppte han inte Melissa ur famnen, men klockan gick och det var dags för honom att åka, och fyyy vad tårarna rann rann och rann, jag  tyckte att det var fruktansvärt jobbigt och ännu jobbigare tyckte M att det var och tårarna rann på honom med. När han hade åkt så var jag där ensam med Melissa och panik....jag ville bara hem hem hem, jag ville hem och gråta för inte ville jag ligga där inne iallafall (Usch får tårar i ögonen nu när jag tänker tillbaka)

Vi fick iallafall åka hem på kvällen och hade jag vetat att nästkommande nätter hade blivit så fruktansvärt intensiva så hade jag stannat kvar (Lätt att säga med facit i hand)
Men jag hade fruktansvärt mycket hjälp, bettan o David var hos oss några dagar och helgen sov vi över i gusum hos mamma o pappa och mamma tog melissa den natten vilket var underbart! en del dagar kom svärmor och svärfar och tog promenad med vagnen.
Men dessa hormoner, jag grät nog varje dag i en hel månad, värst var varje kväll när M ringde, många gånger man bröt ihop och frågade sig själv hur man skulle klara det här??
Och vi fick inte åka och hälsa på M förns Melissa hade fått sina 4 sista siffror i persnr och det tog ca 2 veckor, den helgen vi fick åka och hälsa på M första gången var helt magisk, det går inte att beskriva i ord hur lycklig jag va den helgen!
Sen började permissionerna för M:s del, han fick vara hemma 36 timmar varannan helg ungefär och vi var där dom andra helgerna....
En del helger så fick vi "Hyra" ett familjehus så att jag och Melissa kunde bo ihop med M en hel helg och det var guld värt!
Fortsättning följer.........

Innan och efter

Ska försöka ge mig på att skriva och berätta om tiden före och efter melissa föddes!
Inte nu,jag gör det lite senare!


Onsdag!

Skönt att det redan är onsdag för det betyder att min älskade sambo kommer hem imorgon!


Lillan har sovit sådär inatt, vaken mellan 02-03 då hon hade svårt att komma till ro och somna om, men sen sov hon iallafall till 07.30!
Nu är det lite mer lek som står på schemat innan det är dags för sovstund!

Kaffe kaffe kaffe:)


Godnatt

Dags aty sova ikväll igen, konstigt det där:P hoppas på att skruttan sover lika bra den här natten MEN jag hoppas inte för mycket utifallatt:)


Imorgon verkar det som att det ska bli sol igen, blir nog att vi går ut och tar oss en långpromenad efter att lillan har sovit förmiddag och vi har käkat mellis!
På tal om vädret så ser det ut att bli en varm vecka nästa vecka, uppåt 11 grader som det ser ut nu och hur härligt skulle inte det va:)

Ne dags att sova nu utifallatt:)

Godnatt älskade ni!


Nam nam nam


Joråsåattehhh

Vi har precis kört en omgång "jaga melissa runr runt på undervåningen, mat är avklarat,diskmaskinen är full och igång....nu lite kaffe och om 45 min är det dags för kvällsrutiner och nattning!

Imorgon verkar bli en lugn dag!


Böcker böcker böcker

Man blir trött av böcker tycker lillan som nu ligger i vagnen och sover hur gott som helst:)


Tisdag!

Då är vi uppe och vet ni vet ni vet ni.....lillan sov nonstop mellan 23.30-07.00!!!!!!!! Hur jäkla skönt var inte det då! Ökade på vällingen när hon gick och la sig med 1 dl ungefär och vid 23.30 åt hon en halvportion välling! Får prova samma visa ikväll/natt så får vi väl se:)

Längtar till ikväll då jag ska bädda ner mig i soffan och kolla DHW!!!!!!!!


Nu blir det att fixa det sista och sen dra ner tillbokhandeln en stund!


Godnatt!

Jaha det var den måndagen det!

Vi va till sofia och lilla liv idag på förmiddagen och kollade in huset och umgicks (liv är 2 veckor äldre än melissa) dom lekte med alla leksaker och sofia och jag fick i oss lite kaffe:)

Sen vid 3 tiden åkte vi hem och lillan sov en kort stund för sen var det dags att få i sig lite mat, lillan fick inget lyxigare än korv och makaroner och lite grönsaker, den maten kan hon ju äta själv så hon åt skapligt iallafall:)
Ska försöka att utesluta välling helt förutom morgon och kväll, hon äter naten så dåligt och står sig inte alls mätt länge, tror hon gar räknat ut att hon får välling om hon inte äter sig mätt! Så nu ska jag ta strängare tag i tyglarna:) försöker även att ge genbe vällingen i soffan eller så istället för att hon får den i sängen, jag provar alla knep jag kan för att försöka få fason på nätterna nångång:)

Imorgon blir det att cara en stund i bokhandeln medans linnea gör lite annat:)


Men nu är det dags att sova, men det är inte så lätt när man är själv:( har iallafall några lampor tända, larmet är på och sällskap i sängen har jag:)



Godnatt mina vänner!


Saknar!

Åhhhhhh vad jag saknar min älskling, det blir lite ensamt här hemma när lillan sover:(


Viken

Nu åker mellis och jag till viken på en playdate med sofia och liv:)


Måndag och ensam

Jaha imorse åkte macke till växjö och jobba, kommer hem på torsdagkväll! Så nu är det bara jag och lillan hemma, väldigt tråkigt att inte ha nåt att längta till varje eftermiddag! Nu har han varit hemma ett bra tag så man har ju vant sig! Men vi vänjer oss nog snart igen!

Loppan har varit ute,lillan har precis somnat,det är molnigt ute så jag kryper upp i soffan och deppar till lillan vaknar!!!


Jag älskar min lilla familj <3


Sova sova!

Då är snart söndagen slut och det är dags att sova

Imorgon börjar Marcus jobba borta igen mån-tors efter att ha jobbat hemma flera veckor, det blir bra för ekonomin men väldigt långa dagar för lillan och mig! Nu när han jobbat hemma så har man ju alltid haft nåt att längta efter varje eftermiddag och lillan har blivit super glad så fort hon har hört dörren öppnas:)
Men nu blir vi själva några veckor framöver, tur är väl att vi är friska nu iallafall! Det är bara att försöka fördriva dagarna så mycket som möjligt så att det snabbt blir torsdag!


Ne nu ska deppiga jag sova!

Godnatt!


Soffmys


Tvättat

Yes vi har tvättat ikapp lite och nu ska denna skit vikas och läggas in!!!!!


Söndag!

Godmorgon alla!

Sitter i soffan i min onepieace, kaffe och vasaloppet...hur skönt som helst:)

Sovit sådär inatt, vaknade vid 2 tiden av att jag hade sånna kramper i magen, man kan jämföra dom med värkar och då vet ni hur oskönt det var, kröp ihop i sängen i fosterställning och vaggade lite fram och tillbaka, gick sen upp och tog 2 värktabletter för att få sova någonting, efter ett tag så somnade jag faktiskt om men då vaknar man med huvudvärk istället wtf!!!!! Aja kaffe kaffe kaffe:)


Igår så tapetserade jag "botten" på lillans bokhylla och det blev hur bra som helst:) sen skulle jag spika dit baksidan igen och råkade slå mig på pekfingret och oj oj oj vad det bultade:) men det var det värt haha:)


Ne nu ska jag ta tag och göra iordning lite hör hemma innan vårat lilla yrväder kommer hem:) och som jag har saknat henne!!!!!!!!!


11 månader

Idag blir våran lilla skrutta 11 månader....förstår inte vart tiden har tagit vägen, det går fort....alldeles för fort! Det känns som igår när man låg på förlossningen så där förväntansfull (och arg för att det gjorde så ont)


Om 1 månad är det alltså födeledags firande:) melissas första födelsedag:)


Utelek

Då har vi varit ute en stund, lillan kravlade runt på gräsmattan och utforskade, dock så var vi inte ute sålänge pga att det blåser så himla mycket, inge skönt alls, men vi fick osd iallafall lite sol och frisk luft:)


Funderar på att slänga i en röd färg i håret så att man får en lite röd skiftning...hmmm:) haja vi får väl se:)


Ne nu är det dags för lite lunch!


Hallen på övervånningen

Slänger in några bilder på hallen, här har vi egentligen inte gjort så mycket förutom att måla spaljen och det kommer jag aldrig att göra om:)


Sovrum

Här kommer några bilder på sovrummet före och efter...här gjorde vi egentligen ingenting förutom att måla lister och fönsterbrädor:)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/368810/images/2012/pic_192016837.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/368810/images/2012/pic_192016848.jpg" class="image">


Lillans rum!

Här kommer några bilder på lillans rum...före och efter, eller tvärt om:P


RSS 2.0